Blog

2021 AYT Tarih Soruları ve Cevapları

2021 AYT Tarih Soruları ve Cevapları na geçmeden önceden sınava giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım her şey hakkınızda hayırlı olur. 2021 AYT Tarih Soruları ve Cevapları, sınava giren bazı arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda paylaşılacaktır. O nedenle soruların soruluş tarzı birebir olmayabilir. Sınava giren arkadaşların anımsaması için yeterli olacaktır.

2021 AYT Tarih Soruları ve Cevapları

Soru 1) Hangisi Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi’nin sonuçlarındandır?

Cevap: Venedikliler’in Kıbrıs için ödediği vergiyi Osmanlı’ya ödemesi.

NOT: Konu ile ilgili dersimiz aşağıdaki bağlantıda.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 2) Hangisi Anadolu Medeniyeti’nin Dünya Medeniyeti’ne katkıları arasındadır?

Cevap: Bir Anadolu Uygarlığı olan Lidyalılar tarafından paranın icat edilmesi.


Soru 3) Neolitik ( Yeni Taş/ Cilalı Taş) Çağı inceleyen bilim insanı hangi bilimden yararlanır?

Cevap: Antropoloji

NOT: Konu ile ilgili dersimiz aşağıdaki bağlantıda.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 4) Timur’un han soyundan olmadığı için Emir unvanını kullanmasının nedeni nedir?

Cevap: Kut

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 5) Metehan’ın Yueçiler’le mektuplaşması sorusu.

Cevap: 1 ve 2. (Metehan’ın Çin’i ele geçirme amacı olmamıştır.)

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 6) Hangisi Tanzimat Fermanı’nda yer almaz?

Cevap: Parlementer Sistem’e geçilmesi.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 7) Karahanlılar’ın kuruluşunda yer alan Türk boyu hangisidir?

Cevap: Karluklar

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 8) Fatımiler’i Mısır’dan çıkaran ve Haçlılar’la mücadele eden devlet hangisidir?

Cevap: Eyyubiler

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 9) Saltanat’ın kaldırılmasında hangisi etkili olmamıştır?

Cevap: Ankara’nın başkent ilan edilmesi. Ankara daha sonra başkent olmuştur.


Soru 10) Hangisi Sakarya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri’nin kendi aralarındaki ayrılığın sonucu değildir?

Cevap: Kars Antlaşması’nın imzalanması.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 11) Hangisi Temsil Heyeti ile ilgili doğru bir bilgidir?

Cevap: Erzurum Kongresi’nin kuruluşu.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 12) Mustafa Kemal’in Mondros’un maddelerine karşı itirazına yönelik metin.

Cevap: 1 ve 3 (Wilson İlkeleri’ne karşı değil.)

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 13) Mustafa Kemal’in sözlerinin sıraya dizilmesi sorusu.

Cevap:

1.) “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum.” (Çanakkale Savaşı-1915)

2) “Geldikleri gibi giderler.” (İstanbul’un İşgali-1918)

3) “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.” (Sakarya Savaşı-1921)

4) “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir.” (Büyük Taarruz-1922)


Soru 14) Hangisi Mustafa Kemal dönemine ait bir gelişme değildir?

Cevap: Milli Korunma Kanunu (2.Dünya Savaşı sırasında çıkmıştır.)


Soru 15) Kadınlara seçme ve seçilme hakkı hangi ilkelerle ilgilidir?

Cevap: Cumhuriyetçilik

Ayrıntılı cevap için tıkla.



Tek Yanıt

  1. Fiyat 27 Haziran 2021

Tartışmaya Katılın

Abonelerimiz Arasına Katıl

Sitemize abone olarak en son ders ve yazılardan haberdar olabilirsiniz.

Abone Olduğunuz İçin Teşekkürler...

Bir şeyler ters gitti :(