Blog

2021 KPSS Tarih Soruları ve Cevapları

2021 KPSS Tarih Soruları ve Cevapları na geçmeden önceden sınava giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım her şey hakkınızda hayırlı olur. 2021 KPSS Tarih Soruları ve Cevapları, sınava giren bazı arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda paylaşılacaktır. O nedenle soruların soruluş tarzı birebir olmayabilir. Sınava giren arkadaşların anımsaması için yeterli olacaktır.

2021 KPSS Tarih Soruları ve Cevapları

Soru 1) Orhun Kitabeleri kimler adına dikilmiştir?

Cevap: Vezir Tonyukuk, Kül Tigin ve Bilge Kağan adına dikilmiştir. Yolluğ Tigin yoktur.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 2) Karahanlılar döneminde Yusuf Has Hacip tarafından yazılan ve devletin 4 temel kuralının anlatıldığı eser hangisidir?

Cevap: Kutadgu Bilig

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 3) Anadolu Selçuklu Devleti’nin Sinop, Alanya ve Suğdak limanlarını alması neye sebep olmamıştır?

Cevap: Bölgelerde Hristiyanların ticaret yapılmasının engellenmesi.

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 4) Safevilerin etkisinin kırılması ve Mercidabık Savaşı ile Hicaz bölgesinin ele geçirilmesi hangi dönemde gerçekleşmiştir?

Cevap: Yavuz Sultan Selim

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 5) 28. Mehmet Çelebi’nin eserinin genel adı sorusu.

Cevap: Sefaratname


Soru 6) Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili yorum sorusu.

Cevap: Hristiyan dünyasını yönetmesi


Soru 7) Osmanlı Devletinde padişah ile ayanlar arasında imzalanan belge hangisidir?

Cevap: Sened-i İttifak

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 8) Enver Paşa’nın 1. Balkan Savaşı sırasında Kamil Paşa hükümetini devirmesi olayı hangisidir?

Cevap: Babıali Baskını

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 9) M. Kemal’in sineyi millete dönmesi.

Cevap: M. Kemal’in askerlik görevinden istifa etmesi


Soru 10) Hangisi Kurtuluş Savaşı’ndaki yerel halk kahramanlarından biri değildir?

Cevap: Ahmet Anzavur


Soru 11) Hangisi Lozan Görüşmeleri’nin kesintiye uğrama nedenlerinden biri değildir?

Cevap: Irak Sınırı


Soru 12) Enerji ile ilgili banka sorusu.

Cevap: Etibank


Soru 13) Hangi inkılap milliyetçilik ile ilgilidir?

Cevap: Türk Parasını Koruma Kanunu

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 14) Hangisi M. Kemal’in suikaste uğraması ile ilgili değildir?

Cevap: Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kapatılması


Soru 15) Erzurum Kongresinde alınan Kuvayi Milliye’yi etkin milli iradeyi amil kılmak esastır kararı doğrultusunda yapılan çalışmalardan biri değildir?

Cevap: Nasiha Heyetleri


Soru 16) Hangi inkılap hukuk alanında yapılmamıştır?

Cevap: Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kapatılması


Soru 17) Hangi kitap II. Dünya Savaşı ile ilgilidir?

Cevap: Milli Şef


Soru 18) Hangisi I. Dünya Savaşı ile II. Dünya Savaşı arasındaki ortak özelliklerden biri değildir?

Cevap: Japonya’nın her iki savaşı da kazanması.


Soru 19) Kıbrıs’ta ENOSİS’i gerçekleştirme amacıyla kurulan örgüt hangisidir?

Cevap: EOKA

Ayrıntılı cevap için tıkla.


Soru 20) Hangisi Osmanlı yenileşme hareketleri sırasında kurulan bir kurum değildir?

Cevap: Topçu Ocakları


Soru 21) Hangisi İstiklal Mahkemeleri’nin faaliyet alanlarından biri değildir?

Cevap: Düşman esirlerinin yargılaması


Soru 22) Türkiye’nin Balkan Antantı’na Bulgaristan’ı da davet etmek istmesinin nedenleri nelerdir?

Cevap: Balkan barışı ve Bulgaristan’ın İtalya ile yakınlaşmasını önleme



Cevap Yok

Tartışmaya Katılın

Abonelerimiz Arasına Katıl

Sitemize abone olarak en son ders ve yazılardan haberdar olabilirsiniz.

Abone Olduğunuz İçin Teşekkürler...

Bir şeyler ters gitti :(